måndag, 10 december 2018

Efter workshop kommer vernissage

pageImage

I torsdags var det avslutning och vernissage för kursen Detaljens betydelse. En vidareutbildning om material och detaljer som har arrangerats av Fredblads August Orrling tillsammans med arkitekten Magnus Almung i samarbete med Professor Ola Nylander.

Utbildningen startade upp i slutet av augusti med en resa till Danmark och Petersens tegelbruk. Därefter har kursen fortlöpt i ett raskt tempo med flera olika studiebesök av både byggnader och verksamheter som arbetar med arkitektur och byggande.

Parallellt med studiebesöken har studenterna arbetat med sina projektarbeten i grupper om 3-4 personer med att rita igenom en fasad med anslutning mot fönster och tak.

Men istället för att ''bara'' rita byggnaden, som är de vanligen gör, har deltagarna sedan fått genomföra och bygga på plats i en workshoplokal på Ringön. Det har murats, bockats plåt och snickrats.

Den 5e december var det dags för le grande finale och arkitekterna fick visa upp sina alster på en vernissage. Imponerande

Detaljens betydelse är en vidareutbildning för yrkesverksamma arkitekter som arrangeras genom CBA, Centrum för boendets arkitektur.Se alla nyheter


info@fredblad.se