nästa projekt

föregående projekt

Lineheds förskola

Lineheds förskola är en ovanligt stor skola med svenska och regionala mått mätt. Den rymmer tolv barnavdelningar uppdelade på två våningar och i grupper om två. Att skapa en så trygg och greppbar miljö som möjligt för 200 barn på totalt 3770 m2 har varit en utmaning. Lösningen visade sig vara att koppla ihop avdelningarna och sedan placera dem i en rund form runt en innergård. Byggnadens lösning tillgodoser kraven på bästa yteffektivitet men även ”mjukare” värden som att en rund byggnad upplevs som en mindre volym då fasaden alltid ”kröker av”. Den har inga utstickande hörn och den förmedlar något annat än en konventionell fyrkantig byggnad. Vi hoppas att den kommer att väcka lust, glädje och nyfikenhet. Skolbyggnaden ligger mitt i sitt upptagningsområde. Den har tre olika färgmarkerade huvudentréer för att göra det lätt att orientera sig, oavsett från vilket håll man möter byggnaden. Fasaderna kläs med underhållsfria spårade skivor framtagna för att efterlikna en grånad träpanel. Fasaden kontrasteras mot de tre signaturfärgerna, grönt, gult och blått. Husets miljöprofil genomsyrar alla materialval och taken är klädda med papp och solpaneler.

År: 2017
Beställare: Halmstads kommun
Omfattning: 3770m²
Ort: Halmstad


info@fredblad.se