LINEHEDS FÖRSKOLA

Lineheds förskola är för Halmstads kommun och Sverige ovanligt stor. Den består av tolv avdelningar grupperade två+två i två plan. Det är en utmaning att skapa en trygg och greppbar miljö för över 200 barn i tolv avdelningar på totalt 3770 m2. Den runda formen är annorlunda, spännande och inkluderande. 

 

En rund form ger det kortaste måttet runt huset och gör huset så nätt som möjligt i sitt uttryck och en intressant gestaltningsidé. Den runda formen har inga avvisande hörn utan ger en inbjudande varmt välkomnande känsla varifrån man än kommer. Upptagningsområdet är runt om, så barnen kommer till förskolan från olika håll. Huset har tre entréer för barnen med tre olika kulörer för att tydliggöra vart man ska. Det tre kulörerna blått, gult och grönt symboliserar hav sol och grönska som viktiga element i barnens vardag och energiintag.

Fasaderna kläs med underhållsfria skivor spårade för att ge en trivsam träkänsla i en vacker grå nyans som grånat virke och med kontrasterande tre glada signaturfärger. Taken är klädda med papp och solpaneler och förstärker husets miljöprofil, vilket  genomsyrar alla materialval.

RELATERADE PROJEKT

Kattegattgymnasiet
Katrinebergsskolan
Trönninge Skola
Show More
  • Fredblad Facebook
  • Fredblad Instagram
  • Fredblad LinkedIn

© Fredblad 2020       Integritetspolicy