NYHETER

Här kan du läsa mer om vad som händer hos Fredblad!

Fredblad Arkitekter har tillsammans med Centrum för boendets arkitektur (CBA) bjudit in bostadsbolag, planerare och arkitekter som arbetar med utveckling av folkhemmets bostadsområden i Halmstad, Borås och Varberg.

 

Det blir en heldag med intressanta föredrag och diskussioner på temat hållbar bostads- och stadsdelsutformning. Med fokus på social-, ekonomisk och ekologisk hållbarhet i alla samtal, presenteras även aktuell bostadsforskning av CBA.

 

Onsdagen 9 november 9.15 – 17.00 på Halmstads Teater

Visulent.FredbladArkitekter.Kattegattsvägen.Välkommenin_ny.jpg
dsdsdsdsdsds.jpg

Donald Isaksson har bytt både stad och position, då han nu bosatt sig i Vare och tillträtt tjänsten som ny kontorschef för Fredblad i Varberg. Kontoret, som öppnades 2020 efter flera framgångsrika uppdrag och tävlingsvinster, har fram till nu drivits från Fredblads Halmstadkontor.

 

– I Donald Isaksson får vi en erfaren ledare som är kunnig i yrket och väl etablerad på marknaden. Varberg, men även Borås och Viskadalen, är viktiga marknader vars utveckling vi brinner för. Under Donalds ledning kommer vi att ta nya steg och stödja våra kunder i deras ambitioner att utveckla goda livsmiljöer. säger August Orrling, delägare och arkitekt på Fredblad.

Vinst! Gårdshuset för Länsförsäkringar Halland kammade igår hem priset för Årets Fasad 2021. Tillsammans med flera i projektgruppen närvarade vi på Fasadforum i Stockholm där utdelning ägde rum. Vi blev alla glatt överraskade!

Bakom priset står Mur & Putsföretagen - branschföreningen för murat och putsat byggande.

Vi säger också stort grattis till teamet bakom Kvarteret Gamla Tullhuset 1 i Norrköping som vann pris i kategorin ”årets renovering/restaurering!”

Makrillen-07869.jpg
Varberg1_edited.jpg

Igår torsdag öppnade vi ett nytt kontor i centrala Varberg och stärker därmed ytterligare vår lokala närvaro på västkusten.

 

Fredblad har historiskt genomfört många projekt i staden, och med flera framgångsrika arkitekttävlingar i ryggen under det senaste året etablerar vi nu ett nytt kontor på Östra Långgatan 49.

Fredblad fick våren 2018 uppdraget att rita GleSYS nya HQ i Falkenberg. Med en stark övertygelse om att alla företag måste dra sitt strå till stacken för att minska miljöpåverkan, har GleSYS VD och grundare Glenn Johansson från dag 1 haft ett tydligt mål -  GleSYS nya datacenter ska vara klimatsmart– även om det krävs mer av företaget och dess leverantörer.

 

Hör här Glenns egna ord och tankar bakom satsningen och om hur den hållbara verksamheten tar sig uttryck i arkitekturen.

Visulent.Glesys.Exteriör.jpg

I slutet av augusti öppnar vi upp ett nytt kontor i centrala Varberg!

 

Fredblad har historiskt genomfört många projekt i staden, och med flera framgångsrika arkitekttävlingar i ryggen under det senaste året etablerar vi nu ett nytt kontor på Östra Långgatan 49.

Med glädje och jubel presenterar vi vårt vinnande förslag i tävlingen om Varbergs Bostads nya kontor, som kommer integreras i ett nytt bostadskvarter med c:a 60 bostäder. Till tävlingen bjöds 6 st arkitektkontor in för att lämna varsitt anonymt förslag på utformning av kvarteret, och när juryn hade överlagt  stod alltså vårt förslag ”Värdar” som segrare.

Förslaget, som vi tagit fram med hjälp av Mareld landskapsarkitekter och Visulent, innehåller knappt 9000kvm fördelat på c:a 60 bostäder, nya kontorslokaler för Varbergs Bostads AB och verksamhetslokaler.

Lördagen den 4 april skulle Gösta Fredblad, vår grundare, ha fyllt 100 år.

För den ständigt uppdaterade och moderne Gösta, var varje dag en ny utmaning och en möjlighet till nya upplevelser och erfarenheter. Med livsglädje, arbetsglädje och nyfikenhet på framtiden, i sann Fredbladanda.

 

Gösta grundade Fredblad Arkitekter 1951 och hans anda lever i allra högsta grad vidare även idag.

Tack Gösta!

På uppdrag av Halmstad kommun har Fredblad ritat Halmstad Tourist Centers nya lokal. Halmstad Tourist Center har flyttat in till Halmstads teater och bidrar till att teatern nu blir en mer öppen mötesplats dagtid. Du hittar Tourist Center i teaterns nedre foajé.

Teaterfoajéns 65 år gamla originalarkitektur ritad av Gösta Hedström har hanterats med största möjlig respekt i Fredblads ombyggnadsprojekt. Trappa, pelare och stengolv är helt i original och vi insåg tidigt att de ändringar och tillägg vi nu skulle göra behövde förhålla sig till dessa formstarka och fantastiskt utformade ursprungsdelar.

Vi ritar skidlodger i Lindvallen, Sälen!

 ”Sälens motsvarighet till Beaver Creek'' var Skistars visionsbild vid projektets start och resultatet blev Timmerbyn Ski & Pool Lodge med 30 lägenheter fördelat på 10 hus och gemensam pool i bästa ski-in-ski-out-läge!

 

Lägenheterna finns nu till salu och finns att hitta HÄR på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida!

Foto 2020-01-21 14 10 35 ex3.jpg

Fredblad har fått en ny kostym med en uppdaterad logotyp, nya profilfärger och ett identitetstypsnitt – en helt ny look – paketerat i en ny hemsida.

Med en etablerad verksamhet i Halmstad och ett expansivt Göteborgskontor blir Fredblad med sitt snart nyöppnade kontor i Varberg en än mer given aktör att räkna med på Västkusten. Med vår nya logotyp och grafiska profil skapar vi en uppdaterad visuell plattform som knyter ihop våra tre kontor. Tillsammans besitter vi både en gedigen erfarenhet OCH en expansiv framåtanda – vilket idag är en av företagets främsta styrkor och som nu blir en tydlig del av vårt varumärke.  

Fredblad har samarbetat med DUDE design Studio och dess grundare Caroline Liljedahl i utvecklingen av den grafiska profilen sedan våren 2019. Såhär i lanseringstider av både ny hemsida och grafisk profil passade vi på att ställa några frågor till Caroline om hennes tankar kring Fredblads nya grafiska profil och hennes upplevelse av processen fram till den.

Fredblad Arkitekter utvecklar sin organisation. Från och med 1 november 2019 stärks ägargruppen med två nya delägare, Petra Thedin och August Orrling.

 

– Vår vision är att Fredblad Arkitekter har en plats i samhället som privatägt arkitektföretag med högt kvalitetssignum. Vi vill fortsätta vår strategi för en lyckosam generationsväxling där kontoret leds av personer som arbetar här. Vi ser Petra och Augusts nya delägarskap som en naturlig och positiv utveckling, vilket kommer att säkerställa kontinuiteten för företaget, säger Leif Jönsson, VD på Fredblad Arkitekter.⠀

För mer nyheter

Följ oss på MyNewsDesk!