NYHETER

Här kan du läsa mer om vad som händer hos Fredblad!

Varberg1_edited.jpg

Igår torsdag öppnade vi ett nytt kontor i centrala Varberg och stärker därmed ytterligare vår lokala närvaro på västkusten.

 

Fredblad har historiskt genomfört många projekt i staden, och med flera framgångsrika arkitekttävlingar i ryggen under det senaste året etablerar vi nu ett nytt kontor på Östra Långgatan 49.

Fredblad fick våren 2018 uppdraget att rita GleSYS nya HQ i Falkenberg. Med en stark övertygelse om att alla företag måste dra sitt strå till stacken för att minska miljöpåverkan, har GleSYS VD och grundare Glenn Johansson från dag 1 haft ett tydligt mål -  GleSYS nya datacenter ska vara klimatsmart– även om det krävs mer av företaget och dess leverantörer.

 

Hör här Glenns egna ord och tankar bakom satsningen och om hur den hållbara verksamheten tar sig uttryck i arkitekturen.

Visulent.Glesys.Exteriör.jpg

I slutet av augusti öppnar vi upp ett nytt kontor i centrala Varberg!

 

Fredblad har historiskt genomfört många projekt i staden, och med flera framgångsrika arkitekttävlingar i ryggen under det senaste året etablerar vi nu ett nytt kontor på Östra Långgatan 49.

Med glädje och jubel presenterar vi vårt vinnande förslag i tävlingen om Varbergs Bostads nya kontor, som kommer integreras i ett nytt bostadskvarter med c:a 60 bostäder. Till tävlingen bjöds 6 st arkitektkontor in för att lämna varsitt anonymt förslag på utformning av kvarteret, och när juryn hade överlagt  stod alltså vårt förslag ”Värdar” som segrare.

Förslaget, som vi tagit fram med hjälp av Mareld landskapsarkitekter och Visulent, innehåller knappt 9000kvm fördelat på c:a 60 bostäder, nya kontorslokaler för Varbergs Bostads AB och verksamhetslokaler.

Lördagen den 4 april skulle Gösta Fredblad, vår grundare, ha fyllt 100 år.

För den ständigt uppdaterade och moderne Gösta, var varje dag en ny utmaning och en möjlighet till nya upplevelser och erfarenheter. Med livsglädje, arbetsglädje och nyfikenhet på framtiden, i sann Fredbladanda.

 

Gösta grundade Fredblad Arkitekter 1951 och hans anda lever i allra högsta grad vidare även idag.

Tack Gösta!

På uppdrag av Halmstad kommun har Fredblad ritat Halmstad Tourist Centers nya lokal. Halmstad Tourist Center har flyttat in till Halmstads teater och bidrar till att teatern nu blir en mer öppen mötesplats dagtid. Du hittar Tourist Center i teaterns nedre foajé.

Teaterfoajéns 65 år gamla originalarkitektur ritad av Gösta Hedström har hanterats med största möjlig respekt i Fredblads ombyggnadsprojekt. Trappa, pelare och stengolv är helt i original och vi insåg tidigt att de ändringar och tillägg vi nu skulle göra behövde förhålla sig till dessa formstarka och fantastiskt utformade ursprungsdelar.

Vi ritar skidlodger i Lindvallen, Sälen!

 ”Sälens motsvarighet till Beaver Creek'' var Skistars visionsbild vid projektets start och resultatet blev Timmerbyn Ski & Pool Lodge med 30 lägenheter fördelat på 10 hus och gemensam pool i bästa ski-in-ski-out-läge!

 

Lägenheterna finns nu till salu och finns att hitta HÄR på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida!

Foto 2020-01-21 14 10 35 ex3.jpg

Fredblad har fått en ny kostym med en uppdaterad logotyp, nya profilfärger och ett identitetstypsnitt – en helt ny look – paketerat i en ny hemsida.

Med en etablerad verksamhet i Halmstad och ett expansivt Göteborgskontor blir Fredblad med sitt snart nyöppnade kontor i Varberg en än mer given aktör att räkna med på Västkusten. Med vår nya logotyp och grafiska profil skapar vi en uppdaterad visuell plattform som knyter ihop våra tre kontor. Tillsammans besitter vi både en gedigen erfarenhet OCH en expansiv framåtanda – vilket idag är en av företagets främsta styrkor och som nu blir en tydlig del av vårt varumärke.  

Fredblad har samarbetat med DUDE design Studio och dess grundare Caroline Liljedahl i utvecklingen av den grafiska profilen sedan våren 2019. Såhär i lanseringstider av både ny hemsida och grafisk profil passade vi på att ställa några frågor till Caroline om hennes tankar kring Fredblads nya grafiska profil och hennes upplevelse av processen fram till den.

Fredblad Arkitekter utvecklar sin organisation. Från och med 1 november 2019 stärks ägargruppen med två nya delägare, Petra Thedin och August Orrling.

 

– Vår vision är att Fredblad Arkitekter har en plats i samhället som privatägt arkitektföretag med högt kvalitetssignum. Vi vill fortsätta vår strategi för en lyckosam generationsväxling där kontoret leds av personer som arbetar här. Vi ser Petra och Augusts nya delägarskap som en naturlig och positiv utveckling, vilket kommer att säkerställa kontinuiteten för företaget, säger Leif Jönsson, VD på Fredblad Arkitekter.⠀

Hotel Tylösand bjöd tidigare i år in tre arkitektkontor till en tävling om att rita en om- och tillbyggnad på Hotel Tylösand. Nu står det klart att det är Fredblad arkitekter som tagit fram det vinnande förslaget.

- Vi är oerhört glada och stolta över denna vinst i tuffaste möjliga tävlingsmotstånd. Det är med stor förväntan vi nu tar oss an det fortsatta arbetet att utveckla och projektera tillbyggnaden under det kommande året, säger Henrik Geijer, en av arkitekterna bakom förslaget.

För mer nyheter

- följ oss på MyNewsDesk!