top of page

Fredblad arkitekter bakom

Hotel Tylösands nya framsida

Hotel Tylösand bjöd tidigare i år in tre arkitektkontor till en tävling om att rita en om- och tillbyggnad på Hotel Tylösand. Nu står det klart att det är Fredblad arkitekter som tagit fram det vinnande förslaget.

 

- Vi är oerhört glada och stolta över denna vinst i tuffaste möjliga tävlingsmotstånd. Det är med stor förväntan vi nu tar oss an det fortsatta arbetet att utveckla och projektera tillbyggnaden under det kommande året, säger Henrik Geijer, en av arkitekterna bakom förslaget.

Hotellets framsida får ett nytt ansikte

Förslaget innehåller en tillbyggnad som länkas samman med det befintliga hotellet. Tillbyggnaden inrymmer ca 40 nya hotellrum samt nya ytor på entréplan med konferens och utställningsyta. Centralt i lösningen är kopplingen mellan den nya huskroppen och den befintliga entrén. Genom lobbyn når man hissarna som tar gästen både till den nya och befintliga hotellbyggnaden. Gestaltningen knyter ihop befintliga byggnadsdelar med den nya tillbyggnaden och bildar tillsammans en renodlad helhet. Byggstarten för den nya tillbyggnaden är beräknad till augusti 2020 med invigning i maj 2021.

Projektteamet bakom förslaget är Henrik Geijer, Sanna Tunhag, AnnCharlott Castler, August Orrling och Markus Elmfors.

Hotel Tylösand har under lång tid genomgått en kontinuerlig utveckling. Fredblad arkitekter har engagerats sedan 1995, under samma tidsepok som Per Gessle och Björn Nordstrand varit hotellets ägare och bland annat ritat Strandhuset.

Fredblad arkitekter ligger även bakom det vinnande förslaget för det nya hotellet i Varbergs nya stadsdel Västerport som kommer uppföras av Hotell Västerport Varberg AB och drivas av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels. Byggstart för det nya hotellet beräknas till 2021.


Illustration: Tomorrow AB

bottom of page