top of page

GOLFHUSEN - Halmstad Golfarena

Första spadtaget är taget och väldigt snart blir det stor aktivitet kring Halmstad Golfarena. Här byggs tio golfhus som är ritade av Fredblad.

Halmstad Golfarena har ända sedan start varit en trogen beställare hos Fredblad. Tillsammans med väldigt skickliga konsulter har vi haft förmånen att få vara arkitekt i alla projekt genom åren som innefattar bland annat klubbhuset, träningshallen, rangen, uthyrningsstugor och mycket annat. Vi är därför särskilt förväntansfulla att få dela med oss av det senaste projektet som vi arbetat med ett bra tag.

Runt en av dammarna uppförs nu tio golfhus om ca 40 kvm för golfgäster och turister. Husen är ritade med ett modernt och stilrent formspråk och med stor omsorg på detaljer och anpassning till platsen och terrängen.

Med en sober, avskalad arkitektur och med en vackert naturfärgad träpanel i tre dimensioner kommer husen smälta in bland tallarna. De stora terrasserna, varav vissa kragar ut i vattnet, har maskerats in i fasaden med täta träväggar på sidorna och glas mot vattnet och för vissa stugor även havet! Den ljusockra entrédörren skapar kontrast och ett varmt välkomnande för besökaren. På taken läggs sedum.

Interiört rör man sig mellan rum som anspelar på ”hav” och ”gräs” där blåa och gröna färger bryts av mot mörka toner i svart och antracit.

Till påsken 2023 välkomnas de första gästerna!

1/6

FAKTA

År:

Plats:

Omfattning:

Beställare:

Foto/visualisering:

2022

Halmstad

450 m²

Halmstad Golfarena

Fredblad

KONTAKTPERSONER

Gustav Jönsson

Arkitekt MSA

Jenny Johansson

Byggnadsingenjör

bottom of page