PARADISÄPPLET

För Derome Bostad har vi ritat de två högsta husen i bostadsområdet Göingegården utanför Varberg. Med sina sju våningar är husen Hallands högsta bostadshus byggda i trästomme.

Husen är robusta och har enkla byggnadskroppar som vilar ryggen mot skogsbacken och möter på andra sidan solen i väster. Fasaderna har gestaltats med få material som är vackra i sig själva och kommer att åldras med värdighet. Mot det ljusgrå teglet står svarta fönster och plåtdetaljer, vilket ger en touch av industriell karaktär. Dessa kraftiga material blandas sedan upp med mer varma toner i träpanelen vid balkonger och terrasser och räcken i kopparmetallic.

I Paradisäpplet finns flera olika lägenhetstyper som tilltalar ett flertal målgrupper. Alla lägenheter har generösa inglasade balkonger eller terrasser, som blir till en förlängning av vardagsrummet utanför lägenhetens väggar. Alla lägenheter har hörnläge och stora sociala ytor. Fönstren är välplacerade och har låg bröstning vilket gör det möjligt att krypa upp och sätta sig i de djupa fönsternischerna som trästommen ger.

1/5

FAKTA

År:

Plats:

Omfattning:

Beställare:

Foto/visualisering:

2021

Varberg

4 200 m²

Derome Bostad

Per Kårehed

KONTAKTPERSONER

Emmie Tabrizi Carlsson

Arkitekt SAR/MSA

George Lundberg

Byggnadsingenjör