top of page

Timmerbyn Ski & Pool Lodge

I Lindvallen har vi ritat tio skidlodger med tre lägenheter i varje. Tomten vi ritat på ligger längs fjällsidan med ski in/ski out-läge och ingår i projektområdet ”Timmerbyn” som är en av Skistars senaste satsningar.

År: 2021
Plats: Sälen
Omfattning: 2 500 m²
Beställare: Fjällprojekt AB
Visualisering: Visulent
Hållbarhet: Träfasad

Lodgerna är uppdelade i två förskjutna huskroppar där den högre rymmer två identiska lägenheter och den lägre en etagelägenhet i två plan. Lägenheterna har separata ingångar och är effektivt planerade med fokus på umgängesytorna i vardagsrum och kök. Här släpper stora utfallande glaspartier in dagsljuset interiört, men ger framförallt en direktkontakt med fjället och naturen utanför.

Exteriört är fasaden uppdelad i tre delar där varje fasadtyp har en egen karaktär och tydligt visar var de tre olika lägenheterna är placerade, vi ville att man tydligt skulle kunna ”läsa” byggnadens innehåll.

Furufasaden som grånar och den grå skiffern på murstocken är de två huvudmaterialen. Dessa lokalt hämtade material förhåller sig till fjällmiljön och den omgivande bebyggelsen på ett både stilfullt och naturligt sätt. Dimensioner och detaljer är utformade på ett sätt som för tankarna till gammalt hantverkskunnande och ett byggande som höll över generationer.

Lodgerna är exklusiva och vänder sig till livsnjutare som söker avkoppling, naturupplevelser och socialt umgänge med vänner och familj framför brasan.

Kontakt

Henrik Geijer
Arkitekt MSA

Sanna Tunhag
Arkitekt MSA

bottom of page