top of page

Lilla Kyrkogatan 1

På Lilla Kyrkogatan 1 ligger Fredblads Göteborgskontor. Lokalerna stod inflyttningsklara under 2021.

År: 2021
Plats: Göteborg
Omfattning: Bottenvåning 90 m², hela kontoret 420 m²
Beställare: Fredblad
Foto: Alfred Ribbenvik

Under senare delen av 1700-talet tillkom Lilla Kyrkogatan som en tvärgata till Kyrkogatan för att dela upp det stora kvarteret till två mindre, med syfte att förhindra fler större eldsvådor i staden.

Hörnbyggnaden som har inrymt både en korsettfabrik, ett brygghus samt Almqvists spegelfabrik har nu ställts i ordning för Fredblad arkitekter.

Entrén mynnar direkt in i ett välkomnade kök med en stor köksö där nästan hela kontoret kan samlas. Bottenplanet är en öppen social yta med plats för mat, fika, möten och workshops. Alla arbetsplatser finns längre upp i huset – genom ett plommonfärgat valv tar man sig vidare upp genom det gamla trapphuset till övriga kontorsvåningar.

I direkt anslutning till köket ligger vardagsrummet med mjuka sittmöbler. Längs med hela fasaden är en fast bänk monterad för att dölja radiatorer och ge plats för många sittande i fönsternischerna. Vidare in i lokalen ligger en workshopyta för externa möten eller interna avstämningar. Längs med ena väggen finns en platsbyggd displayhylla med skåp för dold förvaring och integrerad projektorduk.

Bottenvåningens väggar är putsade och målade med kalkfärg, i harmoni med byggnadens karaktärsdrag. För att bibehålla takhöjden i lokalen är takabsorbenterna diktmonterade och alla installationer synliga.
Målsättningen har varit att behålla byggnadens karaktär och samtidigt skapa en modern arbetsmiljö utan kompromisser.

Välkomna in på en kopp kaffe om ni har vägarna förbi.

Målsättningen har varit att behålla byggnadens karaktär och samtidigt skapa en modern arbetsmiljö utan kompromisser.

Kontakt

Per Uhlin
Arkitekt SAR/MSA

Phil Quinney
Arkitekt

bottom of page