top of page

Parkterrassen

Klimatsmarta bostäder - nu blir det verklighet i Halmstads nya stadsdel Ranagård.

År: Pågående - 2023
Plats: Halmstad
Beställare: Midhem, MTA Bygg- och Anläggning
Hållbarhet: Träfasad

Om du färdas längs med Gamla Tylösandsvägen, från centrum och ut mot havet, hittar du Ranagård. Här har vi ritat ett klimatsmart bostadskvarter med fokus på trä (träd) vi var förbi och kollade in bygget.

Tillsammans med Midhem och MTA Bygg- och Anläggning utvecklar vi ett kvarter med 21 bekväma kedjehus i två plan, där bostäderna präglas av ett modernt formspråk och arkitekturen har inspirerats av platsen. Husen får en trevlig variation i kulör som ger området en levande karaktär.

21 bekväma kedjehus i två plan, där bostäderna präglas av ett modernt formspråk och arkitekturen har inspirerats av platsen.

Alla hus är utrustade med generösa umgängesytor. En rejäl altan i markplan som en förlängning av vardagsrummet, dessutom en stor takterrass som du når från plan två. Även framför husen har du en stensatt terrass som lämpar sig perfekt för morgonkaffet.

Alla hus har en liten, privat trädgård med plats för egen odling och i förlängningen av din tomt ligger en gemensam innergård för lek och aktiviteter. Som närmsta granne hittar du en park med aktivitetsytor såsom utegym, dammar och promenadstråk.

Kontakt

Veronica.jpg

AnnCharlott Castler
Arkitekt SAR/MSA

Fredrik Brorson
Arkitekt SAR/MSA

bottom of page