top of page

Stadsgården

Ett nytt spännande bostadskvarter i Halmstads nya stadsnära stadsdel Västra Förstaden.

År: 2022
Plats: Halmstad
Omfattning: 7 075 m²
Beställare: AF Bygg Syd, Wood & Hill AB
Foto: Felix Gerlach

I området mellan Järnvägsleden och Flygaregatan i Halmstad växer en ny stadsdel fram – Västra Förstaden. Med kvarteret vill vi bidra till en ny levande stadsdel i ett hemtrevligt grannskap.

I Västra Förstaden utvecklas Stadsgården, ett nytt kvarter med nya bostadsrätter i ett hemtrevligt grannskap med lugn innegård och trivsamma gaturum fulla av liv. Med promenadavstånd till vardagens alla behov är samtidigt närheten till natur och hav påtaglig. Kvarteret är en del av etapp ett av utvecklingen av Västra Förstaden.

Tillsammans med AF Bygg Syd och Wood & Hill har vi utvecklat ett variationsrikt kvarter med 103 bostäder med stor variation, mellan ett och fem rum där några av dem är etagelägenheter som kallas ”townhouses”.

De tre sammanlänkande husen har många gemensamma drag, men varierar i färgsättning och utseende med en arkitektur som gestaltats i olika karaktär med rustikt skärmtegel och cederträ. En glasvägg mellan etapperna ger ett gott bullerskydd in till innergården som har fina grönytor med rabatter och bänkar. Bostäderna med sin individuella identitet bidrar till ett vackert inslag i den nya stadsdelens estetik.

Med genomtänkta detaljer och medvetna hållbara materialval, går interiören i ljusa varma toner. Lägenheterna är välplanerade med stora glaspartier som släpper in ljuset och alla bostäderna har balkonger eller egen terrass som får hemmen att kännas extra ombonade. Alla flerbostadshus delar ett grönt gårdsrum.

Ljusa varma toner, fina material och genomtänkta detaljer – ombonat och utvalt. Praktisk förvaring och härlig plats för sällskap. Ett hem att känna sig stolt över, där vardagen flyter på och helgen är något mer. Ett hem nära allt!

Kontakt

AnnCharlott Castler
Arkitekt SAR/MSA

Per Bengtsson
Arkitekt SAR/MSA

bottom of page