BOSTÄDER

Bostäder är ett styrkeområde där vi har flera medarbetare med spetskompetens. Vi är medlemmar av och aktiva i CBA, Centrum för boendets arkitektur, som är ett samarbete mellan Chalmers och näringslivet med medlemmar från arkitektföretag, byggföretag, och kommuner, vars syfte är att lyfta svensk bostadsarkitektur till internationell toppklass.

 

Våra bostadsprojekt är genomförda med högt ställda mål gällande hållbarhet och gestaltning. Tillsammans kan vi utveckla projekt som är vackra, robusta, ekologiskt och socialt hållbara.

VÄSTERPORT

Varberg

Fredblad arkitekter är tillsammans med Riksbyggen en av vinnarna som erbjuds rita och bygga i Varbergs nya stadsdel Västerport, etapp 1.

Förslaget ’’Rum för hela livet’’, är beläget i den nya stadsdelens framkant och innehåller 45 yteffektiva lägenheter som är optimerade utifrån det vardagliga livet.

I det nya bostadsområdet Hossaberget i Öjersjö, Partille kommun, har vi ritat flerbostadshus för Veidekke.

 

Totalt kommer området att innehålla 240 nya bostäder i lägenheter, radhus och villor. Vi har ritat 44 lägenheter fördelat på 4 stycken mindre flerbostadshus. Området präglas av småskalighet, variation och närhet till naturen.