HOTELL

Fredblad har lång erfarenhet av hotell- och destinationsutveckling i olika skalor genom allt från större konferenshotell till logi i mindre skala. Genom att kontinuerligt arbeta med utveckling av hotell har vi lärt känna dessa verksamheters behov av välfungerande flöden och optimerade ytor.

 

Ett hotell är förutom en affärsverksamhet, och ett besöksmål, en viktig generator för sin omgivning. Tillsammans med kunden vill vi skapa en miljö som både stödjer en hållbar ekonomisk utveckling för verksamheten och en hållbar social utveckling för destinationen.

Våren 2024 planeras invigningen av det centralt belägna hotellet i Varbergs nya stadsdel, Västerport. Byggherre är Hotell Västerport i Varberg AB och verksamheten kommer drivas av Nordic Choice Hotels.

Bakgrunden till projektet är en markanvisningstävling som utlystes av Varbergs kommun hösten 2018. Vinnare blev förslaget ”Varberg Hotel Wave” av Fredblad arkitekter och Casmé AB. 

”-Det är ett genomarbetat förslag som har förutsättningar att bli en ny mötesplats för kommuninvånarna, en lockande destination för besökare och en ikonbyggnad i Varberg.” sa juryns ordförande stadsbyggnadsarkitekt Sten Hedelin.
 

HOTEL TYLÖSAND

Tylösand

Fredblad tog fram det vinnande förslag när Hotel Tylösand utlyste en tävling om att rita en tillbyggnad på det ikoniska hotellet.

 

Förslaget innehåller en tillbyggnad som länkas samman med det befintliga hotellet. Tillbyggnaden inrymmer ca 40 nya hotellrum samt nya ytor på entréplan med konferens och utställningsyta. Centralt i lösningen är kopplingen mellan den nya huskroppen och den befintliga entrén. Genom lobbyn når man hissarna som tar gästen både till den nya och befintliga hotellbyggnaden. Gestaltningen knyter ihop befintliga byggnadsdelar med den nya tillbyggnaden och bildar tillsammans en renodlad helhet.

Sveriges största fristående insektshotell finns i Mölndal, beläget i anslutning till en av de odlade Ängsmarkerna inne på Kikås återvinningscentral.

 

Hotellet ska skapa förutsättningar för ökad biologisk mångfald i området och bli ett attraktivt utflyktsmål för såväl allmänhet som skolklasser.

 

I Lindvallen har vi ritat tio skidlodger med tre lägenheter i varje. Tomten vi ritat på ligger längs fjällsidan med ski in/ski out-läge och ingår i projektområdet ”Timmerbyn” som är Skistars största satsning för tillfället. 

Lodgerna är uppdelade i två förskjutna huskroppar där den högre rymmer två identiska lägenheter och den lägre en etagelägenhet i två plan. Lägenheterna har separata ingångar och är effektivt planerade med fokus på umgängesytorna i vardagsrum och kök. Här släpper stora utfallande glaspartier in dagsljuset interiört, men ger framförallt en direktkontakt med fjället och naturen utanför.

 

STRANDHUSET,

HOTEL TYLÖSAND

Tylösand

Hotel Tylösand har under lång tid genomgått en kontinuerlig utveckling. Vårt kontor har engagerats under samma tidsepok som Per Gessle och Björn Nordstrand varit hotellets ägare.

 

Under 2010/2011 uppfördes Strandhuset på Hotel Tylösand. Huset inrymmer 66 dubbelrum med arkitektritad inredning, vissa med balkong mot havet. På sjätte våningen finns 4 De Luxe-sviter med takterasser och en magnifik utsikt över havet och sanddynerna.