top of page

Eagle´s Cliff

Högst upp på Branäsbergets topp med panoramautsikt över skidbackar och Klarälvdalen ligger Eagle´s Cliff - ett av Sveriges mest spektakulära fjällbygge.

År: 2023
Plats: Branäs
Beställare: Fjällprojekt AB
Visualisering: Visulent
Hållbarhet: Träfasad

Längs en bergskam uppe på toppen av Branäsberget med en pist på vardera sida och en fantastisk utsikt över backar och fjäll ligger Eagle´s Cliff. På uppdrag av Fjällprojekt AB har vi gestaltat 24 bostadsrätter fördelat på 12 parhus. Vissa hus har fri sikt ända ner till dalen och Klarälven och med ett gemensamt poolområde med en Infinity-pool är det här ett av Sveriges mest spektakulära fjällbyggen.


Eagle´s Cliff är en tolkning av ett lyxigt Beaver Creek som möter skandinaviskt fjäll, där stort fokus har legat på att ta fram en arkitektur som smälter in i miljön men samtidigt imponerar med en modern och exklusiv framtoning. Naturen runt omkring har bevarats i största möjliga mån och husen följer naturens kurvor och höjder. Infinity-poolen har placerats längst fram vid en klippavsats, vilket ger en storslagen utsikt och känslan av att simma rakt ut i dalen.

Lodgerna en generös takhöjd med stora panoramafönster från golv till tak som ger ett fint ljusinsläpp men ger framför allt en direktkontakt med fjället och naturen utanför. Husen är effektivt planerade med totalt 10 bäddplatser, inredda med plankgolv, modern inredning i kök och badrum samt en murad öppen spis i natursten.

Fasaderna bekläs med Kebony som över tid får en vacker grå kulör som sömlöst smälter samman med fjällnaturen. Husen smyckas med murstockar i natursten på vardera kortsidan. Därtill stora fönsterpartier med smäckra karmar i antracitkulör. Området präglas av ett exklusivt boende som är helt unikt i sin karaktär, vare sig du söker naturupplevelser, skidåkning eller en avkopplande oas så är detta boende för den som älskar fjäll och natur!

Varje Townhouse mäter 90 kvm och är fördelat över 5 rum & kök varav 4 sovrum med totalt tio bäddplatser, två badrum, bastu, två öppna spisar, två skidförråd, balkong och uteplats i markplan.

Kontakt

Henrik Geijer
Arkitekt MSA

Sanna Tunhag
Arkitekt MSA

bottom of page