top of page

Flygarens förskola

Förskola i Halmstad med hälsa och hållbarhet i fokus.

År: 2020
Plats: Halmstad
Omfattning: 7 200 m²
Beställare: Halmstads kommun

Flygaren är belägen i de centrala delarna av Halmstad. Området Västra Förstaden har nära till strand och skog och ger möjligheter till varierande lärmiljöer.

Ambitionen har varit att skapa den lilla skolan i den stora. Detta har gjorts genom att skapa gemensamma utrymmen och samtidigt ge alla klasser avskilda arbetsenheter. Förskolan har en modern, genomtänkt planlösning med noga utvald inredning och hållbara, giftfria material.

Förskolan har en yta av ca 7 200 m2 vilka är fördelade på två plan. Byggnaden är uppdelad i två skepp som innehåller läromiljöer med undervisningslokaler, kök, administrationslokaler och en öppen mittdel – Kunskapsgatan. Kunskapsgatan har dubbel rumshöjd och får ett rymligt ljusinsläpp via sidoljus från taket och blir skolans hjärta. Här finns studieplatser, elevcafé samt restaurang.

Fokus ligger på att skapa en ljus och luftig miljö, med ett behagligt ljudklimat, och med naturliga mötesplatser för studenter och lärare. Glastaket ger ett generöst ljusinsläpp för undervisningslokaler och studieplatser.

Förskola med hälsa och hållbarhet i fokus där ambitionen har varit att skapa den lilla skolan i den stora.

Kontakt

EmmaHelena Körner
Arkitekt SAR/MSA

Camilla Tovstedt
Byggnadsingenjör

bottom of page