top of page

Golfhusen - Halmstad Golfarena

Våren 2023 stod de tio golfhusen som vi har ritat för Halmstad Golfarena klara.

År: 2023
Plats: Halmstad
Omfattning: 450 m²
Beställare: Halmstad Golfarena
Visualisering: Fredblad

Halmstad Golfarena har ända sedan start varit en trogen beställare hos Fredblad. Tillsammans med väldigt skickliga konsulter har vi haft förmånen att få vara arkitekt i alla projekt genom åren som innefattar bland annat klubbhuset, träningshallen, rangen, uthyrningsstugor och mycket annat. Vi är därför särskilt förväntansfulla att få dela med oss av det senaste projektet som vi arbetat med ett bra tag.

Runt en av dammarna uppförs nu tio golfhus om ca 40 kvm för golfgäster och turister. Husen är ritade med ett modernt och stilrent formspråk och med stor omsorg på detaljer och anpassning till platsen och terrängen.

Med en sober, avskalad arkitektur och med en vackert naturfärgad träpanel i tre dimensioner kommer husen smälta in bland tallarna. De stora terrasserna, varav vissa kragar ut i vattnet, har maskerats in i fasaden med täta träväggar på sidorna och glas mot vattnet och för vissa stugor även havet! Den ljusockra entrédörren skapar kontrast och ett varmt välkomnande för besökaren. På taken läggs sedum.

Interiört rör man sig mellan rum som anspelar på ”hav” och ”gräs” där blåa och gröna färger bryts av mot mörka toner i svart och antracit.

Husen är platsbyggda lösvirkeshus som är inspirerade och anpassande med stor omsorg till den omgivande naturen och terrängen.

Kontakt

Veronica_edited.jpg

Gustav Jönsson
Arkitekt MSA

Veronica_edited.jpg

Jenny Johansson
Byggnadsingenjör

bottom of page