top of page

Golfhusen - Halmstad Golfarena

Våren 2023 stod de tio golfhusen som vi har ritat för Halmstad Golfarena klara.

År: 2023
Plats: Halmstad
Omfattning: 450 m²
Beställare: Halmstad Golfarena
Foto: James Silverman

Halmstad Golfarena har ända sedan start varit en trogen beställare hos Fredblad. Tillsammans med väldigt skickliga konsulter har vi haft förmånen att få vara arkitekt i alla projekt genom åren som innefattar bland annat klubbhuset, träningshallen, rangen, uthyrningsstugor och mycket annat. Vi är därför särskilt förväntansfulla att få dela med oss av det senaste projektet som vi arbetat med.

Vackert placerade runt en damm är dessa moderna golfhus skapade med en elegant, avskalad arkitektur och anpassade med stor omsorg till omgivande naturen och terrängen. Med särskild omtanke på detaljer erbjuder dessa nytillskott boende för golfare och semesterfirare i naturskön Halmstadsmiljö.

Vi har använt enkla och vardagliga material där träpanelen i furu har kokats i linolja för att ge en miljövänlig och hållbar bräda. Träfasaderna kommer att åldras vackert och smälta in bland tallarna. Den tredimensionella naturfärgade träpanelen i de 40 kvadratmeter stora stugorna är platsbyggda lösvirkeshus. Var och en av de tio husen har en generös privat terrass, av vilka några kragar ut i vattnet, och drar full nytta av det soliga västläget och de grönskande omgivningarna och vyerna. I perfekt balans med sin miljö är taket täckt med en bädd av en mängd olika sedumväxter.

Den ljusockra entrédörren skapar kontrast och ett varmt välkomnande för besökaren. Interiört rör man sig mellan rum som anspelar på ”hav” och ”gräs” där blåa och gröna färger bryts av mot mörka toner i svart och antracit. Den kompakta layouten är avsedd för kortare vistelser och har sovrum, badrum och ett vardagsrum/matsal/köksutrymme med stora glasrutor som maximerar och ger naturligt ljus in i interiören samt leder ut till den centrala terrassen.

Husen är platsbyggda lösvirkeshus som är inspirerade och anpassande med stor omsorg till den omgivande naturen och terrängen.

Kontakt

Gustav Jönsson
Arkitekt MSA

Jenny Johansson
Byggnadsingenjör

bottom of page