top of page

Strandhuset - Hotel Tylösand

Strandhuset stod klart under 2011. Huset, som praktiskt taget doppar tårna i havet, bjuder på stora luftiga hotellrum, exklusiva sviter med många finesser och fullutrustade konferensrum.

År: 2011
Plats: Halmstad
Beställare: Hotel Tylösand

Under 2010/2011 uppfördes Strandhuset på Hotel Tylösand. Huset inrymmer 66 dubbelrum med arkitektritad inredning, vissa med balkong mot havet. På sjätte våningen finns 4 De Luxe-sviter med takterrasser som bjuder på en magnifik utsikt över havet och sanddynerna.

Fredblad har tillsammans med Kay Linghoff gestaltat Strandhuset som utöver hotellrum erbjuder konferenslokaler och blir därmed en viktig del i Hotel Tylösands konferensanläggning.

På en av bilderna syns den glittrande lobbyn i nattbelysning. Det måsvinge-inspirerade skärmtaket i platsgjuten betong i förgrunden. Taket landar på en pelare klädd med en diabasskulptur av Pål Svensson.

Hotel Tylösand har under lång tid genomgått en kontinuerlig utveckling. Vårt kontor har engagerats under samma tidsepok som Per Gessle och Björn Nordstrand varit hotellets ägare.

Strandhusets översta femte våning är indragen som ett penthouse med stora takterrasser och fyra De Luxe-sviter.

Kontakt

AnnCharlott Castler
Arkitekt SAR/MSA

Camilla Tovstedt
Byggnadsingenjör

bottom of page