top of page

Ranagård Ängar

I Stadsdelen Ranagård, det nya området i Halmstad, börjar ta form. Med sin strategiska placering är målet att det ska kännas tryggt samt skapa mångfald och liv i området när möten sker mellan människor i vardagen.

År: 2023
Plats: Halmstad
Omfattning: 1 435 m²
Beställare: ByggSjögren
Visualisering: Visulent

Arkitektur som står sig över tid

Här utvecklas Ranagård Ängar, ett nytt kvarter som består av 20 bostadsrätter i ett hemtrevligt grannskap som vi har ritat för ByggSjögren. Filosofin bakom bostadshuset är både nytänkande och tradition med en arkitektur som står sig över tid. Ranagård Ängar kommer att åldras värdigt på sin tron på kullen invid torget på Ranagård. Här har gjorts omsorgsfulla materialval i ett klassiskt och stilfullt hus som är pålitliga. Bebyggelsen har en neutral beigeaktig nyans byggt i tegel.

I Brf Ranagård Ängar har endast ett fåtal lägenheter samma planlösning och yta. Vi har tagit tillvara på ljus och rymd och ger möjlighet till människor i olika livsfaser att hitta sin pärla i huset. Gemensamt för alla lägenheter är att de är yteffektiva utan att vara trånga någonstans. Här välkomnas du in i en rymlig och välkomnande entré.

Leif Jönsson, arkitekt på Fredblad, utgick från sig själv när han arbetade fram Ranagård Ängar, ”Jag har ritat huset och lägenheterna såsom jag själv skulle vilja bo i dem!”

Totalt inreds 20 lägenheter där storleken på bostäderna präglas av stor variation. Lägenheterna har 2-3 rum och kök fördelat på fyra våningar. Det finns många planlösningar att välja mellan, där det gemensamt för dem alla är stora sovrum, stora glaspartier mot balkongerna klädda av vackert veckad plåt och glasade fronter, samt de öppna trivsamma planlösningarna.

Kontakt

Leif Jönsson
Arkitekt SAR/MSA

bottom of page