top of page

Park Arena idrottshall

Ny idrottshall med hållbara miljöer som uppmuntrar till fysisk aktivitet.

År: 2023
Plats: Värnamo
Beställare: Värnamo kommun
Visualisering: Fredblad

Ny idrottshall med strategisk placering

Värnamos nya idrottshall, som fått namnet Park Arena, ligger mellan Gröndalsskolan och Folkets park och ska tillgodose en rad behov med miljöer som uppmuntrar till fysisk aktivitet. Förutom idrottshall för både Gröndalsskolan och nya Trälleborgsskolan (som vi också ritat), ska den även möjliggöra föreningsaktiviteter, tävlingar, cuper och olika typer av evenemang.

Konstnärlig gestaltning finns på tre av idrottshallens fasadväggarna och har fått namnet Motio. Konstverket består av stora figurer som utför olika idrottsaktiviteter. Figurerna är byggda i metallnät och målade i starka kulörer.

Konstnärlig gestaltning finns på tre av hallens yttre fasadväggar. Konstverket består av stora figurer som utför olika idrottsaktiviteter. Figurerna är byggda i metallnät och målade i starka kulörer.

Den 3 300 kvm stora idrottshallen, inklusive en läktare med plats för 250 i publiken, ligger i direkt anslutning till en konstgräsplan som nås enkelt från hallens olika entréer. Det är en geometriskt enkel byggnadsvolym som är ritad i ett stilrent formspråk, med inbjudande och tydliga entréer som artikuleras med kulör och indrag i byggnadsvolymen. För att skilja på rena och smutsiga ytor leds publiken upp en våning redan i entrén. Elever och utövare som ska nå omklädningsrummen passerar först ett skorum innan de styrs vidare in i byggnadens rena utrymmen.

Projektet drevs som en strategisk partnering tillsammans med ByggDialog för Värnamo kommun och var färdigställd till höstterminen 2023.

Kontakt

Oscar Attesson
Arkitekt

Emma Helena Körner
Arkitekt SAR/MSA

bottom of page