top of page

Glanslinden

I Varbergs sydöstra del växer den nya stadsdelen Träslövs Trädgårdsstad vidare. Glanslinden erbjuder 30 bostadsrätter om två till fyra rum och kök. Här lever du ett bekvämt och avkopplande liv med fina naturområden runt knuten, samtidigt som du har cykelavstånd in till centrum och havet.

År: Pågående
Plats: Träslövs Trädgårdsstad, Varberg
Omfattning: 4 000 m²
Beställare: Derome Bostäder
Visualisering: Liljewall Visuals
Hållbarhet: Träfasad, solceller

Gårdar kopplar ihop de tre huskropparna

Glanslinden består av tre huskroppar beläget ett par kilometer öster om Varbergs stadskärna. Husen ligger i en sluttning mellan villor och parhus, med sin gröna träfasad i matt kulör och ljusa trädetaljer bildar Glanslinden en fin helhet tillsammans med Rosenapeln (som vi också ritat!). Byggnaderna är suterränghus i fyra plan. På taken placeras solceller och vissa partier får växtbeklädda delar av sedum. I väster vetter husen mot grönstråk som sträcker sig genom hela bostadsområdet. Mellan husen skapas gemensamma gårdar som kopplar ihop de tre byggnaderna.

Husen kläs med träpanel, ett levande material som är hållbart över tid, åldras vackert och är lätt att tycka om. Övriga detaljer såsom smidesräcken är utförda i gedigna material för att hålla och uppskattas länge.

Med sin gröna träfasad i matt kulör och ljusa trädetaljer bildar Glanslinden en fin helhet tillsammans med Rosenapeln (som vi också ritat).

I den exteriöra utformningen möter det strikta formspråket i volym de mjukare inslagen av omsorgsfulla trädetaljer. Den gröna, matta träfasaden är en modern tolkning av en traditionell locklistpanel. På långsidorna ramar locklisterna in fönsteröppningar och skapar djupverkan i fasaden. Träpanelen som omger balkongerna och terrasserna är ytbehandlad så att träets naturliga ådring framhävs. Balkongerna och terrasserna har smidesräcken eller träräcken med detaljerade spjälor.

Kontakt

Emmie Tabrizi Carlsson
Arkitekt SAR/MSA

bottom of page